coordinate pick

Drop in here to discuss whatever you want.

Moderator: andrew

Post Reply
ljbuller
Active Member
Posts: 33
Joined: Mon Jun 19, 2017 1:52 am

coordinate pick

Post by ljbuller » Fri May 15, 2020 5:54 pm

I love QCAD, but...I have to be very careful in snapping to a point i.e. end point of a line, center of circle etc. If I am not careful to hold the mouse motionless for just a bit, the position will drag off of the snap point.

I have seen this behavior on many different drawings. I do not think the drawing I have attached is unique or can add anything to the discussion, but I had used a ordinate dimension to print this out for a guy who could not read a dxf. bottom line is I had to go back and review the center property of each circle to verify the coordinate. I found 2 errors that have been fixed on the attached file where it did not look like the dimension line did not point exactly at the center.

I am using a conventional mouse, and have seen this behavior on multiple computers.

Is there anything I can do about this other than be really careful?
Attachments
insulator4 dimensioned.DXF
(218.74 KiB) Downloaded 30 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3155
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: coordinate pick

Post by Husky » Fri May 15, 2020 6:55 pm

ljbuller wrote:
Fri May 15, 2020 5:54 pm
Is there anything I can do about this other than be really careful?
You could try to find a for you better working setting within the Cursor Range.

Husky-2020.05.15-01.png
Husky-2020.05.15-01.png (38.24 KiB) Viewed 220 times
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Post Reply

Return to “Chat”