circular interpolation

Discussions around the CAM Add-On of QCAD.

Moderator: andrew

Post Reply
jamby
Active Member
Posts: 41
Joined: Fri Jun 24, 2016 2:41 pm

circular interpolation

Post by jamby » Tue Apr 30, 2019 4:14 am

Is it possible to set the I,J,K values in circular interpolation to absolute rather then incremental?

Thanks
Jim

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6921
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: circular interpolation

Post by andrew » Tue Apr 30, 2019 8:26 am

Yes, you'd have to derive a new postprocessor from the one you are currently using and overwrite parameter [I] in circular moves with [IA] and [J] with [JA]. For example, if you are deriving from GCodeBase or GCodeMM or GCodeIN:

this.firstArcCWMove = "[N] G2 [X] [Y] [IA] [JA] [F]";
this.arcCWMove = "[N] G2 [X] [Y] [IA] [JA] [F]";

this.firstArcCCWMove = "[N] G3 [X] [Y] [IA] [JA] [F]";
this.arcCCWMove = "[N] G3 [X] [Y] [IA] [JA] [F]";

If you need more information, please let me know what postprocessor you are currently using.

jamby
Active Member
Posts: 41
Joined: Fri Jun 24, 2016 2:41 pm

Re: circular interpolation

Post by jamby » Tue Apr 30, 2019 4:39 pm

Andrew

Thanks I've got a working version. Should mention I also added a G90.1 at the top of the post.

Jim

Post Reply

Return to “QCAD/CAM”