Viewport missing some entities

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
User avatar
dfriasb
Full Member
Posts: 90
Joined: Thu Mar 10, 2016 1:08 pm
Location: Calafell, Tarragona, Spain

Viewport missing some entities

Post by dfriasb » Mon Feb 11, 2019 5:53 pm

Hello all,

I cannot see some entities in a viewport. They are in the model, but not showed in the L(*Paper_Space16) block viewport.

I'm using QCAD Professional 3.21.3.0 (3.21.3) Version in Ubuntu OS.

Here I attach the file and screenshots. Any help will be very appreciated. Best regards,

David
Attachments
casa spania.2013.explodat -- proves 2 - pàg 6.dwg
(86.2 KiB) Downloaded 39 times
Screenshot from 2019-02-11 17-41-02.png
Screenshot from 2019-02-11 17-41-02.png (205.03 KiB) Viewed 455 times
Screenshot from 2019-02-11 17-41-23.png
Screenshot from 2019-02-11 17-41-23.png (200.66 KiB) Viewed 455 times
Screenshot from 2019-02-11 17-49-02.png
Screenshot from 2019-02-11 17-49-02.png (93.77 KiB) Viewed 455 times
David Frías Barranco | architect
dfriasb@gmail.com | davidfriasarquitecto.es

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6183
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Viewport missing some entities

Post by andrew » Mon Feb 11, 2019 8:36 pm

1. Make sure that the property editor show Z coordinates:
Edit > Application Preferences > Widgets > Property Editor > Display Z Coordinates
2. Set the Z coordinate of the "View Target" property of the viewport to 0:
- select the viewport
- in the property editor set "View Target > Z" to "0":
Schermata 2019-02-11 alle 19.34.50.png
Schermata 2019-02-11 alle 19.34.50.png (88.06 KiB) Viewed 446 times

User avatar
dfriasb
Full Member
Posts: 90
Joined: Thu Mar 10, 2016 1:08 pm
Location: Calafell, Tarragona, Spain

Re: Viewport missing some entities

Post by dfriasb » Tue Feb 12, 2019 9:36 am

Yes! That's working! Thanks a lot Andrew!
David Frías Barranco | architect
dfriasb@gmail.com | davidfriasarquitecto.es

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”