[solved] Problems with print preview

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
mvanr
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Sun Dec 09, 2018 6:42 pm

[solved] Problems with print preview

Post by mvanr » Sun Dec 09, 2018 6:50 pm

In drawing mode, everything looks fine, but when I switch to print preview, 2 lines appear that are not part of the drawing. I can't select or delete them.
Attachments
Clipboard02.jpg
Clipboard02.jpg (122.63 KiB) Viewed 934 times
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg (123.67 KiB) Viewed 934 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2526
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Problems with print preview

Post by Husky » Sun Dec 09, 2018 8:23 pm

Would it be possible for you to attache or PM this particular drawing? Thanks.
Work smart, not hard: QCad Pro

mvanr
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Sun Dec 09, 2018 6:42 pm

Re: Problems with print preview

Post by mvanr » Sun Dec 09, 2018 9:48 pm

Sure. I'm using the Windows 64 bit version, downloaded earlier today.
Attachments
SitePlan.dxf
(260.89 KiB) Downloaded 40 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 2526
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Problems with print preview

Post by Husky » Sun Dec 09, 2018 10:38 pm

Thank you.

Those "phantom" lines are not lines - it is part of the Linetype "Tracks". For some reason here is a type used which isn't working for that particular case.

How to fix:
Select the Layer "Ravine",
Use the "Property Editor" to change the Linetype from "Racks" to e.g. "By Layer" and your problem should be solved.

Btw: It has nothing to do with your current issue but I've seen a "lost" Dimension which should be deleted if there is no reason for that :wink:
Work smart, not hard: QCad Pro

mvanr
Newbie Member
Posts: 3
Joined: Sun Dec 09, 2018 6:42 pm

Re: Problems with print preview

Post by mvanr » Sun Dec 09, 2018 10:54 pm

Thanks! I changed the line type and they disappeared...

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6184
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Problems with print preview

Post by andrew » Mon Dec 10, 2018 11:14 am

Changing the Linetype Scale property of the two splines from 1000 to 1 would also work while keeping the line style.

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”