Lines not plotting to correct length

If you are having problems with QCAD, post here. Please report bugs through our Bug Tracker instead.

Always attach your original DXF or DWG file and mentions your QCAD version and the platform you are on.

Moderator: andrew

Forum rules
Always indicate Operating system, QCAD version
Attach Drawing files, Screenshots
Post Reply
RickF
Newbie Member
Posts: 4
Joined: Wed Nov 14, 2018 11:23 pm

Lines not plotting to correct length

Post by RickF » Wed Nov 14, 2018 11:41 pm

I'm using quad pro v3.21.3 for mac trying to get lines to plot to the length I specify. I tried a vertical line, added the length of 30'-9". When I measure or dimension the line they read 29'-3"
Untitled.jpeg
Untitled.jpeg (127.1 KiB) Viewed 671 times
Any lines drawn do the same except 2 point that get dragged to the wanted length.
Drawing units and paper units are both set to inch
dimensions are set to architectural precision 0'-0 1/4"

I need to use the architectural dimensions for a drawing to be used for building permits so I haven't done a drawing yet as I need it to be correct first.

User avatar
andrew
Site Admin
Posts: 6187
Joined: Fri Mar 30, 2007 6:07 am

Re: Lines not plotting to correct length

Post by andrew » Wed Nov 14, 2018 11:53 pm

QCAD allows you to enter mathematical expressions wherever numerical values can be entered (here the length field).

Unfortunately, this means that you cannot enter feet and inches as 30'-9" as this is interpreted as 30' minus 9" (= 29'3"). Instead, you can enter 30'9" (or 30'+9").

RickF
Newbie Member
Posts: 4
Joined: Wed Nov 14, 2018 11:23 pm

Re: Lines not plotting to correct length

Post by RickF » Thu Nov 15, 2018 2:04 pm

Thanks, that works. I was just following what was displayed.

Post Reply

Return to “QCAD Troubleshooting and Problems”