[solved] Problems with blocks

Do you have a question you want to ask an existing QCAD user about QCAD and what you can do with it? Do you want to know if a particular feature exists? This is the place to ask.

Moderator: andrew

Post Reply
Marco_Bg
Registered Member
Posts: 2
Joined: Tue Jul 07, 2020 9:48 am

[solved] Problems with blocks

Post by Marco_Bg » Tue Jul 07, 2020 10:14 am

Hello,
I'm trying QCad 3.24.3-64 but I have some problems to select blocks.
When I'm trying to edit an old block I cannot select the objects inside. If I draw a line in the old block it can be select.
Same in the main draw: some blocks is possible to select some other no.
I did some screenshots. Could you help me to understand what's wrong?
Thansk
Marco
Attachments
11.jpg
Select is working and blocks are selected
11.jpg (76.87 KiB) Viewed 1050 times
10.jpg
Select 2 blocks on main draw
10.jpg (99.01 KiB) Viewed 1050 times
09.jpg
Only new lines are selected
09.jpg (87.82 KiB) Viewed 1050 times
08.jpg
Trying to select the 2 blocks with some new lines
08.jpg (97.96 KiB) Viewed 1050 times
06.jpg
Trying to select 2 blocks in main draw but nothing happen
06.jpg (91.04 KiB) Viewed 1050 times
05.jpg
Only new lines are selected
05.jpg (98.36 KiB) Viewed 1050 times
04.jpg
Trying to select
04.jpg (121.27 KiB) Viewed 1050 times
03.jpg
Draw new lines in old block
03.jpg (99.24 KiB) Viewed 1050 times
02.jpg
Trying to select old block but nothing happen
02.jpg (108.84 KiB) Viewed 1050 times
01.jpg
Old block
01.jpg (106.57 KiB) Viewed 1050 times

User avatar
Husky
Moderator/Drawing Help/Testing
Posts: 3164
Joined: Wed May 11, 2011 9:25 am
Location: USA

Re: Problems with blocks

Post by Husky » Tue Jul 07, 2020 6:02 pm

Hello,
Marco_Bg wrote:
Tue Jul 07, 2020 10:14 am
... I did some screenshots. Could you help me to understand what's wrong?
thanks for the screenshots but in this case we need to see the dxf to see what is going on. Please attach the dxf to this topic for further investigation. Thanks.
Work smart, not hard: QCad Pro

If a thread is considered as "solved" please change the title of the first post to "[solved] Title...". Thanks!

Marco_Bg
Registered Member
Posts: 2
Joined: Tue Jul 07, 2020 9:48 am

Re: Problems with blocks [Solved]

Post by Marco_Bg » Thu Jul 09, 2020 6:24 am

Problem solved: I didn't notice that I blocked a level by mistake.
Thanks for fast reply anyway!
Marco
Attachments
--.jpg
--.jpg (16.45 KiB) Viewed 992 times

Post Reply

Return to “Pre-sales Questions”